Home *Nieuws* MARI VAN DEN ELSEN LID VAN VERDIENSTE
MARI VAN DEN ELSEN LID VAN VERDIENSTE PDF Print E-mail
Written by Lau   
Monday, 03 February 2014 15:20

Tijdens de optrekdagvergadering van zaterdag 25 januari j.l. is Mari van den Elsen na 21 bestuursjaren afgetreden als bestuurslid. Gedurende al deze jaren vervulde hij de functie van penningmeester. Geen enkele schutsbroeder zal zo nauwkeurig kunnen zijn als hij was als beheerder van de gildefinanciƫn. Na de verdediging van zijn laatste jaarrekening - die van 2013 - en de begroting 2014 overhandigde hij de map met de financiƫle stukken aan de voorzitter, die deze op zijn beurt doorgeeft aan de nieuw benoemde penningmeester: Antoon van Dommelen.

Mari was niet alleen een uitstekende penningmeester, hij verdient alle lof van de gildebroeders door lange jaren consumptiebonnen aan hen te verkopen, waardoor de consumptieprijzen lager werden. Hij verdiende in geld er niets mee, maar wel heel, heel veel lof van zijn medebroeders. Hij regelde die verkoop ook op de gildeavonden op de optrekdag. Daar verkocht hij meer dan 2000, ook wel eens 3000, bonnen per avond en die duurde wel eens tot 01.00 uur.
Het was dan ook geen verrassing, dat hij in de vergadering - hij moest daarvoor de zaal verlaten - met algemene stemmen en met groot applaus werd benoemd tot "Lid van verdienste". Die benoeming werd na de vergadring en voorafgaande aan de huldiging van de jubilarissen aan hem bekend gemaakt.
Een harde en stille werker verdient dit eerbewijs met recht.

Last Updated on Monday, 03 February 2014 15:22
 

Inloggen
Powered by Joomla! and Installed by Installatron. Designed by: celebrity search cheap dedicated servers Valid XHTML and CSS.