Home Artikelen BROEDERSCHAP BIJ GRUUN SCHUT GEMERT
BROEDERSCHAP BIJ GRUUN SCHUT GEMERT PDF Print E-mail
Written by Lau   
Wednesday, 16 April 2014 15:28

Na twee droevige optrekken van het Sint Antonius en Sint Sebastianus Gilde Gemert, klok er op de zondag van Palmpasen weer een Hosanna

Want het gilde trok op om de “Diomageviering” op te luisteren. De Stichting Diomage huisvest in Gemert in verschillende woningen en/of aangepaste gebouwen meer dan 100 geestelijk gehandicapte bewoners. Zij organiseert voor deze bewoners verschillende activiteiten in het jaar, zo ook de Palmpasenviering in de kerk. De viering is aangepast aan deze geestelijk en lichamelijk minder bedeelden.

Een viertal jaren geleden besloot het gilde om als uiting van broederschap de viering op te luisteren en daarna de Palmpasenoptocht in kerk en omgeving vooraf te gaan om nadien voor hen een vendeldemonstratie te geven. Tijdens de aansluitende koffie zitten gildebroeders  samen met hen aan tafel. De grote opkomst van de gildebroeders bewijst de broederschap met hen,

In december jl. werd in Gemert een kapellentocht gehouden langs een met lichtjes versierde route. Ook de Antoniuskapel van het gilde werd aangedaan. Gildebroeders hadden hier een tent opgezet, waar koffie, broodjes, frisdranken en schutslikeur te koop waren. Omdat de egredienten gesponsord waren besloot het gilde de bruto-opbrengst te bestemmen voor een goed doel. Dat werd de Stichting Kerstpakketten in Gemert.

Ook de collecteschaal van het gilde tijdens de optrekdagmis wordt sinds vorig jaar bestemd voor een goed doel. Ook de opbrengst hiervan werd bestemd voor de kerstpakketten.

Aansluitend aan de Domageviering werd een check met de totale opbrengst van € 617,82 overhandigd aan de voorzitter Frans Sanders, die zei hiervoor 18 kerstpakketten te kunnen bekostigen.

 

Inloggen
Powered by Joomla! and Installed by Installatron. Designed by: celebrity search cheap dedicated servers Valid XHTML and CSS.