Home *Nieuws* INSTALLATIE PASTOOR BONTEN
INSTALLATIE PASTOOR BONTEN PDF Print E-mail
Written by Teun   
Thursday, 28 May 2015 06:33

Per 1 januari 2015 zijn de zes parochies van Gemert-Bakel gefuseerd tot één parochie met de H.Willibrorduus als patroon. Tot pastoor van de nieuwe parochie werd benoemd  Pater J.Bonten, pastoor van de parochie O.L.Hemelvaart Handel.
De installatie werd uitgesteld tot zondag 1 maart 2015. Alle voormalige zelfstandige parochies waren in de Hoogmis in de Sint-Janskerk te Gemert, de nieuwe hoofdparochiekerk, vertegenwoordigd, evenals het nieuwe parochiebestuur. De installatie werd verricht door hulpbisschop Mutsaers van ’s-Hertogenbosch.
Aangezien de beide Gemertse gilden, t.w. Sint Antonius en Sint Sebastianus Gilde en het Sint-Jorisgilde   van oudsher een betekenende band hebben met de kerk, waren deze  ook nu weer aanwezig om de nieuwe herder van de pastorie naar de kerk te begeleiden , samen met het zustergilde van den H.Willibrordus uit Bakel.
Zoals gebruikelijk tijdens een Eucharistieviering werden  tijdens de consecratie voor het eerst de drie gildevlaggen gepresenteerd. Na de H.Mis werd de eed van trouw aan het nieuwe kerkelijk gezag, dat van Bisschop Mutsaers en de nieuwe pastoor Bonte hernieuwd.
Het was jammer, dat wegens de beperkte ruimte op het pastorieplein slechts door twee vendeliers van ieder gilde het geijkte eerbewijs aan de nieuwe pastoor kon worden gebracht.
De pastoor zowel als de bisschop dankten de vendeliersmet een handdruk. Alle gildebroeders boden hun gelukwens aan de nieuwe pastoor aan met daaraan verbonden de wens voor een vruchtbare samenwerking.

Foto Johan vd Laar

Last Updated on Thursday, 28 May 2015 14:32
 

Inloggen
Powered by Joomla! and Installed by Installatron. Designed by: celebrity search cheap dedicated servers Valid XHTML and CSS.