Home Artikelen VENDELGROET RUIJSCHENBERGH
VENDELGROET RUIJSCHENBERGH PDF Print E-mail
Written by Teun   
Saturday, 09 September 2017 07:38

Vanaf het jaar 1970, toen de bewoners van het “Gasthuis” het oude verblijf aan de Nieuwstaat verlieten en hun intrek namen in het nieuwe Bejaardenhuis Scherrenberg, brengt het Sint Antonius en Sint Sebastianus Gilde een bezoek aan het huis en zijn bewoners. Ook nu het geen zorgcentrum meer is, wordt het gebouw nog steeds bewoond door oudere inwoners. Ook is er een afdeling “kleinschalig wonen”, de verpleegafdeling.
Vrijdag 8 september a.s. Is er zo'n bezoek. De activiteitenruimte van het gebouw wordt door vrijwilligers van de parochie als “kerk”ingericht voor het opdragen van de H.Mis, door de vroegere rector Pater Piet Pubben van de Paters van de H. Geest. Ofschoon op hoge leeftijd blijft hij het op prijs stellen in de eucharistieviering voor te gaan.
Het gilde trekt vanaf het gildehuis Hotel de Keizer naar Ruijschenbergh en zet luister bij aan de viering. Gildebroeders zijn lector, collectant en de vaandeldrager verzorgt het eerbewijs tijdens de consecratie.
Na de H.Mis wordt in het park een vendelgroet gebracht aan de bewoners,, de pastor en de vertegenwoordigers van de parochie. Daarna is er een kort samenzijn in het atrium met een kopje koffie en een drankje. Het gilde koestert dit eerbewijs aan hen, die in vroegere tijden hebben meegewerkt aan een goede Gemertse gemeenschapszin.

 

Inloggen
Powered by Joomla! and Installed by Installatron. Designed by: celebrity search cheap dedicated servers Valid XHTML and CSS.