Home Artikelen GRUUN SCHUT IS WEER THUIS
GRUUN SCHUT IS WEER THUIS PDF Print E-mail
Written by Teun   
Tuesday, 03 September 2019 09:34

Het was een donderslag bij heldere hemel voor het Sint Antonius en Sint Sebastianus Gilde toen op 21 maart jl. bekend werd, dat Brasserie De Keizer failliet verklaard was en het zo vertrouwde gildehuis voor het gilde gesloten was.

Vragen werden gesteld over wat er zou gebeuren met de kostbare beelden, schilden, pieken trommen, schilderijen, e.d.. welke in het gildehuis werden bewaard. Gelukkig was er goed contact met de curator en mocht de schutseigendommen, welke inde hoofdbouw bewaard werden worden weggehaald en kreeg het gilde weer toegang tot de berging. Definitief verloren waren voor de gildebroeders de waarde van de nog niet ingewisselde consumptiebonnen ter waarde van ruim € 600,-.


Na een tijd van leegstand waarin het Ridderhof het gilde gastvrijheid verleende voor het houden van vergaderingen, kwam er het bericht dat de familie Van Kessel-Bouwdewijns de nieuwe hospes van het gilde zou worden. Bij de afronding van de voorwaarden van  huur werd door de eigenaar aandacht gevraagd voor de faciliteiten, welke het gilde jarenlang jaren lang genoot. Al gauw stond het licht op ”groen”. De eerste contacten met mevrouw Monique Van Kessel-Bouwdewijns waren hoopgevend. Een bewijs daarvoor was de lunch welke op zondag 21 juli jl. op het terras van het oude en nieuwe gildehuis door de toekomstige hospes werd verzorgd


Zondag jl. was het weer een mooie dag voor het gilde, want het was uitgenodigd om de openingshandeling te verrichten van het grand café, dat een nieuw interieur had gekregen, ruimtelijk zeer verrassend. Het gilde trok op naar het Ridderplein en verwelkomde de familie Van Kessel met een vendelgroet, met bloemen en een fles schutslikeur. Voorzitter Nico Krol was blij, dat het gilde weer een thuis had en sprak de hoop uit op een goede samenwerking, zeker nu het koningschieten inde toekomst op het plein zal plaats vinden. Als openingshandeling bood hij de gekalligrafeerde dekenlijst aan om op te hangen in de nog  op te knappen gildezaal, op de plaats waar het jarenlang hing.


De nieuwe hospes had nog een verrassing. Het gilde kan weer met munten betalen. Ze zijn groen van kleur en aan de ene zijde staat het logo van het gilde en op de andere zijde naam “De Keizer”. Daarna werd het glas geheven op de terugkeer in huis en een goede toekomst.

Last Updated on Tuesday, 03 September 2019 09:38
 

Inloggen
Powered by Joomla! and Installed by Installatron. Designed by: celebrity search cheap dedicated servers Valid XHTML and CSS.