Home Lied
Zelf dagkoningschieten PDF Print E-mail
Written by Teun   
Thursday, 07 June 2012 14:06

Helaas is onderstaande activiteit door nieuwe regelgeving tot nader order niet meer mogelijk, u kunt altijd contact opnemen met de Koksehoeve voor andere mogelijkheden, of ter informatie.

Koksedijk 25, 5421 ZB Gemert 0492-361547

===

Op verzoek van derden – families, verenigingen of groepen - verleent het gilde medewerking aan het dagkoningschieten op de schutsboom bij Kokse Hoeve. Hiervoor moet bij de uitbater een afspraak worden gemaakt en de voorkeur voor verzorging door het Gilde van Sint Antonius en Sebastiaan worden uitgesproken. Het gilde is dan met minstens twee personen, waaronder de koning, vertegenwoordigd en zorgt een korte inleiding over ontstaan, activiteiten, gewoonten, e.d. van het gilde en daarna wordt met een geweer op een houten vogel op 12 m. hoogte geschoten. Degene, die het laatste stukje hout van de spil schiet is de koning van de dag. Hij/zij wordt dan onderscheiden met een medaille als herinnering aan een feestelijke gebeurtenis.

dagkoning

 

 

Last Updated on Tuesday, 03 September 2019 09:40
 

Inloggen
Powered by Joomla! and Installed by Installatron. Designed by: celebrity search cheap dedicated servers Valid XHTML and CSS.